Archiv receptů

  • Kaki, sladké korejské mango

    Přidáno Veronika on Čt, 19/12/2013
    kaki

    Kaki nazývané také churma, persimmon, tomel nebo jam je chutné exotické ovoce, které pro svůj vzhled bývá přirovnáváno k rajčeti. Někdy se mu přezdívá korejské mango, medové jablko nebo čínská švestka. Plod kaki má oranžovou barvu a struktura dužiny připomíná dýni nebo kantaloupský meloun. Zralost plodu poznáme podle toho, že se poddává tlaku prstů. Nezralé plody jsou hořké a [...]

  • Asijská kachní prsa

    Přidáno Veronika on St, 18/12/2013

    Pečená kachna se zelím, kachna na pomerančích, nadívaná kachna, pekingská kachna… Také máte rádi kachnu?  Maso z kachny není v žádném případě dietní, ale kdo by odolal křupavému, měkkému masíčku? Kachna má své nezastupitelné místo nejen v české kuchyni, ale i dalších světových kuchyních, jako třeba ve francouzské či asijské. Obzvláště v asijské kuchyni je kachna velmi oblíbená a [...]