Archiv receptů

  • Pomeranče – na cévy a cholesterol

    Přidáno Veronika on Čt, 09/01/2014
    pomeranc

    Pomeranče pocházejí z oblasti jižní Číny, Vietnamu a severovýchodní Indie. Jeho přesné rodiště není známo. Dnes je rozšířen do celého světa, přičemž největšími pěstiteli jsou země Florida, Kalifornie, Brazílie, Španělsko a Brazílie. Obsahují přes 80 % vody, což oceníme zejména v teplých obdobích, kdy jimi můžeme zahnat žízeň. Čerstvé plody obsahují velké množství vitamínu C, který je [...]

  • Karotkovo – zázvorová polévka

    Přidáno Veronika on St, 08/01/2014

    Po svátcích by spousta lidí nejraději jedla spíše lehčí jídla. Něco teplého bychom každý den ale měli sníst a polévky udělají našemu žaludku vždy dobře. Pokud nechcete jíst stále ty stejné polévky, vyzkoušejte něco nového. Karotková polévka lehce dochucená strouhaným zázvorem je zdravá a hlavně výtečná. Musíte zkrátka ochutnat. Avšak pozor, pokud ji budete servírovat [...]