Archiv receptů

  • Špenátové knedlíky

    Přidáno Veronika on Út, 25/02/2014

    Špenát sice neobsahuje tolik železa, kolik jsme si ještě před pár lety mysleli, ale přesto se jedná o zdravou zeleninu, kterou bychom z našeho jídelníčku neměli vynechávat. Asi největší potíže s jeho konzumací mají ti nejmenší mlsouni. Zkuste jim je zakomponovat do knedlíků, třeba jej vezmou na milost. A kdyby náhodou ne, vy si na nich určitě [...]

  • Karbanátky s ovčím sýrem

    Přidáno Veronika on Po, 24/02/2014

    Ovčí sýr se vyrábí z ovčího mléka. Nejznámější ovčí sýr je feta. Svůj původ má v Řecku, kde je vyráběn již více než 6000 let. Jedná se o slaný sýr tvarohového typu, bílé barvy, pevné konzistence. K dostání je ve dvou podobách, tvrdý a měkký. Má vysoký obsah tuku a je oblíbený jak ve studené, [...]