Archiv receptů

  • Vyznáte se ve vepřovém?

    Přidáno Veronika on Čt, 27/02/2014
    veprove-maso

    Vepřové maso patří k nejoblíbenějším v české kuchyni, vždyť kdo by nemiloval vepřo-knedlo-zelo. Vepřové maso má světle růžovou barvu. Pokud narazíme na barvu načervenalou, jedná se o starší kus vepřového. Právě stáří a krmení zvířat se odráží na chuti masa. Řezníci se shodují, že nejchutnější maso mají zvířata o váze 70-90 kg. Svalovina vepřového bývá [...]

  • Zimní minestrone

    Přidáno Veronika on St, 26/02/2014

    Polévka zimní minestrone je tak sytá, že vydá za hlavní jídlo. Její složení se od klasické minestrone sice liší, ale přesto nám její chuť připomene. Pokud chcete polévce dodat trochu šmrncu, starší bílý chléb nakrájejte na kousky a smíchejte s 3 lžícemi olivového oleje a lžičkou bazalkového pesta. Vložte na plech a pečte 10 minut v troubě [...]