Archiv receptů

  • Kardamon, pro zklidnění mysli

    Přidáno Veronika on Čt, 13/03/2014
    kardamon_unsplash

    Kardamon pochází z přední Indie, odkud se v době antiky dostal do Egypta, Řecka a Říma.  Dnes je hojně pěstován na Cejlonu. Původ jeho názvu je v antické řečtině, kdy první název zněl kardamomon. Je pojmenován podle tropických pralesů Kardamomských hor v pohoří Ghat, odkud pochází. Kardamon obecný je vytrvalá, stále zelená až do čtyř metrů dorůstající rostlina. Plodem [...]

  • Rychlé a levné jídlo? Existují i jiná řešení, než fastfoody

    Přidáno Veronika on St, 12/03/2014
    La Vendetta

    Žijeme v době neustálého spěchu, stresu a napětí. Jen málokdo si dnes vyhradí dostatek času na pořádný oběd nebo večeři. Obvykle jíme za pochodu, u toho telefonujeme nebo datlujeme do notebooku email svému kolegovi. Když už si nějaký ten čas na jídlo přece jen vyhradíme, bývá to sotva pár minut. Návštěva restaurace? Nemyslitelné. Rychlá hotovka ve [...]