Archiv receptů

  • Pečené ratatouille s mozzarellou

    Přidáno Veronika on Po, 07/04/2014

    Ratatouille je zeleninová lahůdka pocházející z města Nice. Slovo ratatouille znamená v původním významu žrádlo nebo blaf. Tento blaf, je ale pořádné žrádlo, obzvláště, když se zapeče. Pokud jste tento pokrm ještě neochutnali, musíte to napravit, jedná se o dobrotu, po které nepřiberete. Lze jej podávat jako lehký samostatný chod nebo jako zeleninovou přílohu. Poměr zeleniny [...]

  • Císařský trhanec – Kaiserschmarrn

    Přidáno Veronika on Pá, 04/04/2014
    trhanec

    TYROLSKO S CHUTÍ. Tyrolská kuchyně není jen o slaných, vydatných jídlech. Také zdejší horalové mají rádi „sladkou tečku“ po obědě nebo ke kávě. Zatímco my máme palačinky, zde mají palačinky trochu jinak – trhanec. Je to poměrně praktické. Více se toho vejde na talíř, a také samotná konzumace je o mnoho pohodlnější, vystačíte si s vidličkou. [...]