Archiv receptů

  • Vynikající proteinový salát

    Přidáno Veronika on St, 14/05/2014

    Proteiny v lidském organismu zastávají mnoho nenahraditelných funkcí. Různé bílkoviny zastávají různé nezbytné úlohy. Proto je potřeba je pravidelně doplňovat. Jak na to? Třeba za pomocí tohoto vynikajícího salátu. Vévodí mu špalda, tedy prastarý nešlechtěný druh pšenice. Špalda je výjimečná svým složením i zajímavou ořechovou chutí. Obsahuje vysoký podíl bílkovin (17 %), kvalitní tuk s [...]

  • Bramborovo – šunkový Gröstl s jablečným kompotem

    Přidáno Veronika on Út, 13/05/2014

    Gröstl – vařené brambory s kousky nakrájeného hovězího, či vepřového masa orestované s cibulí na pánvi a ještě se sázeným vejcem nahoře. Připomíná vám to vaření pejska a kočičky? Z české kuchyně je asi nejblíže tzv. uhlířina, která je neprávem označována za zbytkové jídlo. Věřte ale, že je to v běžném jídelníčku Rakušanů stejně populární [...]