Archiv receptů

  • Prousa Zwieback

    Přidáno Veronika on Pá, 23/05/2014
    z knihy Regionální kuchařka

    Variant jména této jednoduché sladkosti je mnoho. Podle kraje to může být cvibak, cvibach, zwieback i cvibok. Ve všech případech se jedná o sladkost podobnou sucharům, která se po upečení může mazat marmeládou či třeba cukrovou polevou. Tento recept pochází od rodiny Prousa ze Mšena nad Nisou, z knihy Petry Pospěchové REGIONÁLNÍ KUCHAŘKA – Všechny chutě [...]

  • Jak upéct skvělý domácí chléb?

    Přidáno Veronika on Čt, 22/05/2014
    chleb-unsplash

    Základem každého dobrého chleba je kvásek. Ten nejlepší je pochopitelně ten připravený doma vlastními silami. Kvásku se nebojte, na přípravě domácího kvásku není nic složitého a výsledek jednoznačně stojí za to. Kvásek se připraví smícháním celozrnné mouky a vody v poměru 1:1. a po té se nechá několik dní odpočívat při pokojové teplotě. (Obvykle 4-7 [...]