Archiv receptů

  • Coca – španělský koláč

    Přidáno Veronika on St, 27/08/2014

    Coca – baleárský koláč pečený na plechu. Ve Španělsku patří pečení k základním kuchařským dovednostem a coca je tu běžná podobně jako pizza v Itálii. Existuje bezpočet obměn tohoto koláče, připravuje se kynutý, či bez kvasnic, s vejci nebo bez nich. Tenký nebo dobře vykynutý plát těsta je možné obložit čímkoli – houbami, špenátem, sardinkami [...]

  • Lososový tartar na rukolovém salátku

    Přidáno Veronika on Út, 26/08/2014
    lososovy tartar

    Lososový tartar – pro některé možná poněkud exotický název, pod kterým byste neměli hledat nic jiného než tatarák z lososa. Je důležité, abyste na jeho přípravu měli rybu čerstvou. Jak maso upravit? Pokud máte filet s kůží, je nejlepší odříznout ji ostrým nožem, tak že kůže je dole a rybí maso na povrchu. Díky tomu [...]