Archiv receptů

  • Smažená rýže s kuřecím masem

    Přidáno Veronika on Út, 30/09/2014
    smazena ryze

    Nasi goreng (smažená rýže) je indonéský národní pokrm. Život si bez něj ale nedokáží představit ani v Malajsii, Singapuru a velmi oblíbený je i v Evropě. O vzniku smažené rýže se traduje legenda. Panovníci říše Majaphit pořádali jednou za rok slavnosti, u kterých se stoly prohýbaly pod nánosy jídel. Jídlo bylo položeno na dvou obrovských [...]

  • Korejské kimchi

    Přidáno Veronika on Po, 29/09/2014
    korejske kimchi

    Kimchi (Kimči) je korejské národní jídlo připravené z nakládané a kvašené zeleniny a dalších ingrediencí. Obvykle se podává v misce jako příloha ke každému obědu nebo večeři. Pro oslabení výrazné chuti se konzumuje společně s rýží, polévkou nebo jiným jídlem. Kimči lze sice běžně koupit, ale většina korejských rodin si je připravuje sama podle receptů, [...]