Archiv receptů

  • Vavřín nebo bobkový list?

    Přidáno Veronika on Čt, 06/11/2014
    bobkovy list

    Vavřín vznešený (Laurus nobilis), je pravé jméno bobkového listu a své honosné jméno nese zaslouženě. Již ve starověkém Římě lidé věřili, že přináší štěstí a slávu. Dodnes se zachoval zvyk předávat vítězům po celém světě vavřínový věnec. Ve větším množství má vavřín dokonce psychotické účinky. Takto ho používaly věštkyně z Delf těsně předtím, než se uvedly [...]

  • Kuřecí špenátové kari

    Přidáno Veronika on St, 05/11/2014
    kureci kari se spenatem

    Pro mnoho Čechů je kari žlutý prášek exotické vůně, ve skutečnosti se ale jedná o plnohodnotné indické jídlo. Indové vlastně ani kari prášek neznají. Kari prášek jak jej známe pochází z Británie. Jeden obchodník s kořením údajně přivezl z Indie loď koření a protože se mu jej nepovedlo prodat a nechtěl aby se mu koření [...]