Archiv receptů

  • Kuřecí kung pao

    Přidáno Veronika on Po, 09/03/2015
    kung pao

    Kung pao je čínské jídlo původem ze sečuánské kuchyně. Správné kung pao by mělo být pikantně ostré a zároveň příjemně sladkokyselé. Čím kvalitnější použijete sojovou omáčku, tím chutnější výsledek na talíři získáte. Chybět samozřejmě nemohou chilli papričky – jen tolik, kolik snesete. Dnes se často setkáváme, že je v pokrmu hodně zeleniny, ta tam ale [...]

  • Floridský limetkový cheesecake

    Přidáno Veronika on Pá, 06/03/2015
    limetovy cheesecake

    Limety jsou k dostání v každém supermarketu během celého roku, proto není problém upéct tento koláč, kdykoli na něj dostanete chuť. Cheesecake se zrodil v Americe a Key Lime Pie (limetový cheesecake) má svůj původ na Floridě. Své jméno nese tento koláč po limetách z Florida Keys. Tento druh u nás asi neseženeme, ale na [...]