Archiv receptů

  • Jak se loupe granátové jablko?

    Přidáno admin on Út, 31/01/2023
    granatove-jablko_evie-fjord-unsplash

    Granátové jablko, krásné ovoce, do kterého se ale nelze jen tak zakousnout. Právě to je překážka, kvůli které jej mnoho lidí ještě neochutnalo. Nikdy ale není pozdě naučit se něco nového, tak se dnes pojďme naučit, jak se dostat tomuto ovoci na kloub. Granátové jablko v sobě obsahuje zrníčka. V jednom plodu lze napočítat i [...]

  • Bramboračka, kterou zvládne připravit i amatér

    Přidáno Veronika on Po, 23/01/2023
    bramboracka

    Zajímavým rysem české bramboračky je schopnost být zítra podstatně lepší než dnes. Tuto následováníhodnou vlastnost je dobré mít na paměti a polévku uvařit den před plánovanou konzumací. K povaze bramboračky patří i to, že na sebe dokáže vzít nekonečně mnoho podob – někdy její chuť vylepšuje slanina, jindy rozklepnuté vejce, ale také strouhaný sýr anebo kapusta. [...]