Archiv receptů

  • Polévka z červeného zelí s brusinkami

    Přidáno Veronika on Po, 18/05/2015
    polevka_z cerveneho zeli

    Ochutnejte polévku z červeného zelí podle receptu zbrusu nové kuchařské knihy Kuchařka první republiky. Tohle je převelice zajímavá variace na boršč, která pro nás byla příjemným objevem i z hlediska chuti (je podle receptu z knihy Františka Janalíka a Jiřího Marholda Tajemství židovské kuchyně). Díky použitým surovinám jde navíc o pokrm zdravý, lehký a moderní! [...]

  • Nahlédněte s Kuchařkou první republiky do dobových kuchyní obyčejných lidí i filmových hvězd!

    Přidáno Veronika on Po, 18/05/2015
    prvni-republika-inside

    Autorky Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková mají tak velkou sbírku starých kuchařek a rodinných receptů, že se rozhodly napsat knihu, která by nás alespoň částečně seznámila s bohatstvím naší tradiční kuchyně, která dosáhla své vrcholné formy právě v období 1. republiky. Byla výsledkem spojení celé řady příznivých vlivů, především solidní domácí a lidové kuchyně s vlivy, které [...]