Archiv receptů

  • Drůbeží maso v pikantní čokoládové omáčce – Mole poblano

    Přidáno Veronika on Po, 01/06/2015

    Chcete k obědu či teplé večeři něco hodně chutného? Nebráníte se novým chuťovým kombinacím? Máte rádi krůtí maso? I čokoládu? Pokud jste na všechno odpověděli ano, pak je tento recept přesně pro vás. Mole poblano je mexická omáčka k drůbežímu masu, která se vaří z velmi širokého spektra přísad. Některé recepty obsahují až třicet položek, [...]

  • Co s rebarborou?

    Přidáno Veronika on Čt, 28/05/2015
    rebarbora

    Vidíte ji v poslední době v supermarketech, zelinářstvích, na trzích, na zahradách… ale nevíte co s ní? Poradíme Vám. Ačkoli se zpracovává jako zelenina, patří rebarbora mezi ovoce. Je charakteristická svou kyselostí. Obsahuje hlavně vitaminy skupiny B a má velký obsah vápníku. To je však dosti ošemetné. Rebarbora totiž obsahuje zároveň i kyselinu šťavelovou, a ta paradoxně zamezuje [...]