Archiv receptů

  • Pečený květák s čočkou, datlemi a tahini dresinkem

    Přidáno Veronika on Po, 22/06/2015

    Dali byste si vydatné bezmasé, ideálně veganské jídlo? Připravte si tento pečený květák. Dobrota jak se patří. Květák navíc patří mezi nejzdravější zeleniny. Ve 100 g obsahuje daleko větší množství vitamínu C než doporučená denní dávka. Dále obsahuje v menším množství vitamíny skupiny B, vitamín E a provitamín A. Dále obsahuje mnoho vody, vlákniny, bílkovin, [...]

  • Výtečný koláč k čaji

    Přidáno Veronika on Pá, 19/06/2015
    vytecny kolac_kucharka prvni republiky

    Hledáte pochoutku nejen k odpolednímu čaji? Pak jste tu správně. Upečte si tento výtečný koláč z kuchařské knihy Kuchařka první republiky. Upečte jej podle přímo ukázkového příkladu receptu s klasickým křehkým těstem a žloutkovým vanilkovým krémem, známým z francouzské cukrařiny jako crème pâtissière. Francouzské a vídeňské recepty silně ovlivňovaly zejména produkci v cukrárnách a řada našich tehdejších [...]