Archiv receptů

  • Bazalková zmrzlina

    Přidáno Veronika on Pá, 10/07/2015
    bazalkova zmrzlina

    Bazalka je jednou z nejoblíbenějších bylinek. Pochází z jihovýchodní Asie a dnes se jí daří zejména ve Středomoří. Výtečně se hodí k těstovinám, pokrmům z rajčat, do polévek, salátů, k rybám, k masu i do paštik. Mimo to se ale skvěle hodí i do zmrzliny. Příprava není vůbec náročná, ale je dobré zmrzlinu připravovat o [...]

  • Lišky s těstovinami a fazolkami

    Přidáno Veronika on St, 08/07/2015

    Máte rádi houby lišky? Pak se vydejte do lesa či na trh. Už rostou! Lze je nalézt od června až do podzimu, největší úroda pak bývá v srpnu a v září. Při přípravě pokrmů s liškami pamatujte na to, že jsou pro svou tuhost dosti těžko stravitelné. Proto je vždy potřeba je předem podusit. Nejlépe [...]