Archiv receptů

  • Koláč z vlašských ořechů a karamelu

    Přidáno Veronika on Pá, 27/11/2015

    Vlašské ořechy jsou naše nejznámější a nejoblíbenější ořechy. Svým tvarem připomínají lidský mozek a jeho činnost také podporují. Jejich výživová hodnota přesahuje výživnou hodnotu hovězího masa. Tuky v něm obsažené až z 62 % obsahují velké množství různých nenasycených mastných kyselin, především kyselinu linolovou napomáhající výrazně snižovat hladinu cholesterolu v krvi a kyselinu linoleovou, která [...]

  • Hlávková kapusta, jemnější než zelí

    Přidáno admin on Čt, 26/11/2015
    kapusta-unsplash

    Hlávková kapusta se řadí mezi košťálovou zeleninu. Původem je z Itálie a není nikterak náročná na podnebí, může se tak snadno pěstovat i u nás. Celkově se rozlišují tři druhy kapusty: hlávková, růžičková a kadeřavá. V Čechách je nejobvyklejší hlávková. Lze ji snadno splést se zelím, kterému se podobá nejen pohledově, ale i vůní a částečně [...]