Archiv receptů

  • Restované brambory s žampióny a chutným dipem

    Přidáno Veronika on St, 30/03/2016

    Restované brambory s žampióny a tvarohovo-pažitkovým dipem jsou vynikající k večeři i k obědu. Připravené jsou asi za 40 minut a pochutná si celá rodina. Pro přípravu si vyberte rané brambory, jsou pro tuto úpravu nejchutnější. Podávat je můžete i jako přílohu, třeba je grilovanému masu.     Pro 4 mlsouny: Očištěné brambory vcelku povaříme [...]

  • Velikonoční věnec z těsta na mazanec

    Přidáno Veronika on Pá, 25/03/2016
    velikonocni mazanec

    Mazanec někde známý jako velikonoční bochník, je bochánek pečený na Velikonoce ze sladkého kynutého těsta, které lze použít i na vánočku. Mazanec patří mezi nejstarší druhy českého velikonočního obřadního pečiva. Pečení mazance probíhalo tradičně na Bílou sobotu, protože je ale moc dobrý, lze jej péct celoročně. Nelíbí se vám tvar klasického mazance? Upečte si mazanec [...]