Archiv receptů

  • Tarte tatin a skořicový krém

    Přidáno Veronika on Pá, 22/04/2016
    tarte tatin a skoricovy krem

    Historie „La tarte des Demoiselles Tatin“, jak tento koláč nazývají Francouzi, sahá až do sklonku 19. století. Od té doby se tento koláč francouzský národní koláč stal celosvětově oblíbený. Upečte si jej podle receptu a postupu školy vaření Chefparade a přesvědčte se, že jej zvládne upéct každý. A nezapomeňte na skořicový krém – dodá koláči [...]

  • Knedlíčky do polévky 3x jinak

    Přidáno Veronika on Čt, 21/04/2016
    vyvar_polevka

    Polévka je grunt. Umí skvěle rozehřát žaludek nebo jej plně nasytit. Pokud chceme polévce dodat slavnostnější šmrnc nebo z ní udělat sytější pokrm, je dobré přidat do ní knedlíčky. Receptů na knedlíčky do polévky je nespočet. Co jazýček, to jiná chuť, co rodina, to jiný recept. Inspirujte se třemi druhy knedlíčků a až příště budete [...]