Archiv receptů

  • Špecle s mákem s teplými třešněmi

    Přidáno Veronika on Út, 05/07/2016

    Zatímco my v Česku si pochutnáváme na makových šiškách, v Německu mají radši makové špecle. Máte-li zavařené třešně, ať už ty letošní nebo starší, určitě jednu skleničku přidejte k nim. Je to taková dobrota, že se všichni budou olizovat. Je to sice kalorická bomba, ale kdo by odolal… Netřeba podotýkat, že jídlo chutná nejvíce těm [...]

  • Jak poznat čerstvé ryby

    Přidáno Veronika on Čt, 23/06/2016
    cerstve-ryby

    Máte rádi ryby, ale bojíte se je kupovat? „Jak se pozná čerstvá ryba,“ říkáte si? Nejlepší je pochopitelně nakoupit ryby u důvěryhodného obchodníka s rybami. I tam je ale třeba obezřetnosti. Při nákupu celé ryby musíte dbát na to, aby ryba měla jasné a živé oči a zářivě červené žábry. Zašedlé žábry a nahnědlá krev [...]