Archiv receptů

  • Šrucha zelná – skvělá na kašel i dásně

    Přidáno Veronika on Čt, 08/09/2016
    srucha zelna_portucha

    Šrucha zelná (lat. Portulaca oleracea) lidově zvaná jako portulák či kuří noha je kuchyňská rostlina, kterou znáte možná spíše jako plevel. Pěstuje se jako listová zelenina a jednou částí jsou listy a lodyhy. Šrucha zelná pochází nejpravděpodobněji ze severní Afriky, někde se ale uvádí Himálaje. Ví se však, že ji využívali už ve starověkém Egyptě a [...]

  • Omeleta s kuřecím masem a zeleninou

    Přidáno Veronika on St, 07/09/2016

    Omeleta k obědu? A proč ne? Když do ní přidáte maso a zeleninu, hravě vydá za hlavní pokrm. Ostatně, komu by to přišlo málo, může si k omeletě přivařit brambory. Nezapomeňte si k omeletě připravit i pikantní zakysanou smetanu, která ji skvěle doplní. Nezbývá než popřát dobrou chuť!     Pro 2 mlsouny: Maso nakrájíme [...]