Archiv receptů

  • Už jste si někdy přivoněli k Solnému květu z Mallorky?

    Přidáno admin on Čt, 07/06/2018
    solny-kvet

    Na  Beko Fresh festivalu ho i ochutnáte, protože Solný květ z Mallorky je oficiální solí Beko Fresh festivalu 2018  K solnému květu se nejenom, díky rozmanité škále příchutí čichá, ale hlavně se používá k dochucení jídel – konkrétně se s ním solí. Velmi vzácná sůl, často označovaná jako „královna solí“ nebo „kaviár mezi solemi“ se získává na Mallorce [...]

  • Kuřecí ragú s hráškem

    Přidáno Veronika on Út, 05/06/2018

    Přijde vám zvláštní spojení kuřecí ragú? Ragú nemusí být jen z hovězího masa. Jedná se o pokrm z nakrájeného dušeného masa, vnitřností, hub či zeleniny. Podává se s hustou omáčkou, která vznikne dušením. Název ragú pochází ze staré francouzštiny. Je odvozeno od slovesa „ragoûter“, které lze přeložit jako povzbudit či nadchnout chuť. Proto se ragú [...]