Jsou syté, snadno stravitelné a zdravé – zeleninové placky. Placky mohou být jak rychlým obědem, tak skvělou večeří. Chuťově se k nim hodí rajčatová omáčka nebo bylinkové máslo.
Pro 4 mlsouny:
150 g mrkve
150 g cukety
1 středně velká cibule
60 g feta sýru
30 g mouky
½ lžičky kari
1 lžíce petržele
1 vejce
20 g másla
4 lžíce rostlinného oleje
sůl
Mrkve i cukety umyjeme, oloupeme a nastrouháme do mísy. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr nalámeme na menší kousky a spolu s cibulí moukou, kari a petrželí přimícháme k zelenině. Nakonec přidáme i vejce, osolíme a vše důkladně smícháme. ¼ másla a olej dáme na pánev a zahřejeme. Zeleninovou směs rozdělíme na 4 části a lžící dáme na pánev a vytvarujeme tenkou placku. Z každé strany 2 minuty opečeme. Necháme na kuchyňské utěrce osušit. A můžeme podávat.
Sandra Špačková
foto: www.edeka.de
Porovnat ceny >>