Zeleninové feta placky

Jsou syté, snadno stravitelné a zdravé – zeleninové placky. Placky mohou být jak rychlým obědem, tak skvělou večeří. Chuťově se k nim hodí rajčatová omáčka nebo bylinkové máslo.

 

Pro 4 mlsouny:

 

150 g mrkve

150 g cukety

1 středně velká cibule

60 g feta sýru

30 g mouky

½ lžičky kari

1 lžíce petržele

1 vejce

20 g másla

4 lžíce rostlinného oleje

sůl

 

Mrkve i cukety umyjeme, oloupeme a nastrouháme do mísy. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr nalámeme na menší kousky a spolu s cibulí moukou, kari a petrželí přimícháme k zelenině. Nakonec přidáme i vejce, osolíme a vše důkladně smícháme. ¼ másla a olej dáme na pánev a zahřejeme. Zeleninovou směs rozdělíme na 4 části a lžící dáme na pánev a vytvarujeme tenkou placku. Z každé strany 2 minuty opečeme. Necháme na kuchyňské utěrce osušit. A můžeme podávat.

Sandra Špačková

foto: www.edeka.de

 

Poklady klasické české kuchyně – Roman Vaněk lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>