Játra sice patří k těm nezdravým jídlům, u kterých odborníci na výživu nedoporučují jejich konzumaci. Kdo by však odolal jednochudé přípravě a skvělému pikantnímu výsledku?
Pro 2-3 mlsouny:
1 dl horké vody
2 lžíce sádla
1/2 kg kuřecích jater
polohrubá mouka
1 lžička provensálského koření
3 ks cibule
mletý černý pepř
olivový olej
2 lžičky sójové omáčky
5 stroužků česneku
Zeleninu oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí játra pečlivě omyjeme. Na sádle osmažíme cibuli spolu s česnekem dozlatova. Přidáme nakrájená kuřecí játra a osmahneme. Asi po 5 minutách přidáme pepř a provensálské koření a znova osmahneme asi 3 minuty. Zalejeme vodou a dusíme asi 10 minut. Zasypeme moukou, zalijeme sójovou omáčkou a podle potřeby ještě dochutíme kořením. Necháme přejít 3 minuty varem a můžeme podávat.
rdc