Chutné medailonky

maso_medailonky-unsplash

Pokud chcete prožít radost z mlsání, pak si uvařte tyto lahodné medailonky. Postup přípravy je velmi jednoduchý a nezbývá než dodat: dobrou chuť.

Pro 4 mlsouny:  
4 vepřové nebo telecí řízky
100 g anglické slaniny
8 rajčat nebo plechovka rajského protlaku
1 cibule
stroužek česneku
4 lístky šalvěje
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
4 kuličky černého pepře
špetka tymiánu
sklenka bílého vína + na zapíjení
voda na podlití
rostlinný olej
sůl

Řízky nakrájíme na větší kousky, prudce osmahneme na oleji, na kterém jsme osmahli anglickou slaninu nakrájenou na drobné kostičky. Přidáme cibuli nakrájenou najemno a kousky oloupaných rajčat nebo protlak, zastříkneme vodou a dusíme do poloměkka. Pak vsypeme koření a ještě chvíli za stálého podlévání společně podusíme. Naposledy podlijeme vínem a nakonec do šťávy vmícháme stroužek česneku. Nezapomeňte před podáváním vytáhnout kuličky koření. Podává se ideálně s brambory nebo rýží.

Sandra Š.
foto: Farhad Ibrahimzade, unsplash


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>