Kuřecí prsa s kokosovým mlékem a kari

kureci prsa s kari

Rychlý, jednoduchý, asijský. Tak přesně takový je tento pokrm!

Pokud máte rádi asijskou kuchyni, určitě se pusťte do vaření.

Všechny ingredience seženete v asijských obchodech. Za půl hodiny máte pokrm hodný vašeho mlsného jazýčku.

Jako příloha je skvělá rýže basmati.

Dobru chuť.

 

Pro 4 mlsouny:

300 g mrkve
3 stonky citrónové trávy
2 stroužky česneku
asi 30 g zázvoru
2 červené chilli papričky
500 g kuřecích prs
1 lžíce přepuštěného másla
2 lžíce kari koření
1 plechovka kokosového mléka
2 lžíce instatního zeleninového vývaru
sůl
koriandr

Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky. Citrónovou trávu šikmo rozpůlíme. Zázvor a česnek oloupeme a zázvor nakrájíme nadrobno. Chilli podélně rozřízneme a semínka vydlabeme. Očištěné maso nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme na pánvi a orestujeme na něm maso, až se zatáhne. Přidáme mrkev a krátce opečeme. Poté přidáme zázvor a prolisovaný česnek a chilli, opečeme asi 2 minuty. Poté zasypeme kari, promícháme. Přilijeme kokosové mléko, 350 ml vody a přivedeme k varu. Přimícháme vývar a citrónonovou trávu, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut vařit. Nakonec dochutíme solí, případně kari a podáváme posypané natrhanými lístky koriandru.

Martina M.
foto: Butaris


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>