Rychlý, jednoduchý, asijský. Tak přesně takový je tento pokrm!
Pokud máte rádi asijskou kuchyni, určitě se pusťte do vaření.
Všechny ingredience seženete v asijských obchodech. Za půl hodiny máte pokrm hodný vašeho mlsného jazýčku.
Jako příloha je skvělá rýže basmati.
Dobru chuť.
Pro 4 mlsouny:
3 stonky citrónové trávy
2 stroužky česneku
asi 30 g zázvoru
2 červené chilli papričky
500 g kuřecích prs
2 lžíce kari koření
1 plechovka kokosového mléka
2 lžíce instatního zeleninového vývaru
sůl
koriandr
Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky. Citrónovou trávu šikmo rozpůlíme. Zázvor a česnek oloupeme a zázvor nakrájíme nadrobno. Chilli podélně rozřízneme a semínka vydlabeme. Očištěné maso nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme na pánvi a orestujeme na něm maso, až se zatáhne. Přidáme mrkev a krátce opečeme. Poté přidáme zázvor a prolisovaný česnek a chilli, opečeme asi 2 minuty. Poté zasypeme kari, promícháme. Přilijeme kokosové mléko, 350 ml vody a přivedeme k varu. Přimícháme vývar a citrónonovou trávu, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut vařit. Nakonec dochutíme solí, případně kari a podáváme posypané natrhanými lístky koriandru.
Martina M.
foto: Butaris